Biologischekruidenplanten.nl

Wilde kruiden Pesto

Wilde kruiden pesto

Bereiding wilde kruiden Pesto

 

Rooster de zonnebloem- en pijnboompitten kort in de pan. Pureer vervolgens alle ingrediënten met een staafmixer of in een smoothieblender fijn en breng op smaak met knoflook, citroensap, zout, peper. Geniet vers!

 

Tip:

Pesto is langer houdbaar als je hem in een pot met schroefdeksel afvult en deze onder een laagje olijfolie laat staan. De Pesto is langer houdbaar in de koelkast.

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 1 potje pesto

200 g Blu wilde kruidenmix of

200 g gemengde Blu keukenkruiden

(bijv. Blu-struikbasilicum, Blu-kruidentijm en Blu-oregano)

50 g zonnebloempitten

50 gram pijnboompitten

200-250 ml koolzaad- of zonnebloemolie

4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Citroenschil en een vleugje citroensap

knoflook

zout

zwarte peper

 

Onze Blu-wild- en keukenkruiden zijn bijzonder gezond omdat ze veel vitamines en micronutriënten bevatten.

Blu wilde kruiden: calcium, ijzer, vitamine C, magnesium en provitamine A (caroteen).

Blu keukenkruiden: vitamine B1, B2, B6, vitamine C, E en K, provitamine A (caroteen).