Wilde kruiden Pesto

Bereiding wilde kruiden Pesto
Rooster de zonnebloem- en pijnboompitten kort in de pan. Pureer vervolgens alle ingrediënten met een staafmixer of in een smoothieblender fijn en breng op smaak met knoflook, citroensap, zout, peper. Geniet vers!
Tip:
Pesto is langer houdbaar als je hem in een pot met schroefdeksel afvult en deze onder een laagje olijfolie laat staan. De Pesto is langer houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten
Voor ongeveer 1 potje pesto
200 g Blu wilde kruidenmix of
200 g gemengde Blu keukenkruiden
(bijv. Blu-struikbasilicum, Blu-kruidentijm en Blu-oregano)
50 g zonnebloempitten
50 gram pijnboompitten
200-250 ml koolzaad- of zonnebloemolie
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Citroenschil en een vleugje citroensap
knoflook
zout
zwarte peper
Onze Blu-wild- en keukenkruiden zijn bijzonder gezond omdat ze veel vitamines en micronutriënten bevatten.
Blu wilde kruiden: calcium, ijzer, vitamine C, magnesium en provitamine A (caroteen).
Blu keukenkruiden: vitamine B1, B2, B6, vitamine C, E en K, provitamine A (caroteen).