Biologischekruidenplanten.nl

Wilde kruiden broodjes

Wilde kruiden broodjes

Bereiding wilde kruiden broodjes

 

Was, droog en snijdt de kruiden in fijne reepjes. Doe vervolgens de melk en de kruiden in een hoge kom en pureer tot de melk groen is. Giet de vloeistof door een zeef en zet even opzij.

Meng de bloem, het zout en het bakpoeder en voeg de boter in vlokken toe. Meng alles door elkaar, voeg dan geleidelijk de kruidenmelk toe en kneed alles tot een fijn deeg. Voeg indien nodig melk of bloem toe.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.

Vorm het deeg in twee brede rollen en snij er stukken zo dik als een vinger uit. Rol de deegstukken met lichte druk tot kleine balletjes en snijd ze aan de bovenkant kruiselings in. Leg de broodjes met een beetje ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze ongeveer 20-25 minuten. De broodjes zijn klaar als ze iets groter zijn geworden en aan de buitenkant goudgeel zijn gebakken.

Denk ook eens aan zuring, salie, peterselie of wasabi-rucola om door het deeg heen te kneden.

 

Ingredienten voor ongeveer 20 broodjes

500 g bloem

½ theelepel zout

1 zakje biologisch bakpoeder

100 g boter

¼ l volle of havermelk

2-3 handenvol Blu wilde kruidenmix