Wilde-kruidensoep

Bereiding vitaminerijke wilde-kruidensoep
Was de wilde kruiden, dep ze droog en snijd ze heel fijn. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze in boter met de kruiden. Voeg de groentebouillon toe en 3 takjes helichrysum en laat 20 minuten op laag vuur trekken. Haal de takjes helichrysum eruit. Schuim kort op met de staafmixer, voeg de crème fraîche of room toe en maak het geheel af met een beetje zout, peper en nootmuskaat. Strooi de pijnboompitjes er als laatste over.
Extra: Een toefje room, uitgebakken spekjes en tuinkers zijn lekker als de garnering.
Ingrediënten
Voor 2 personen
2 – 3 handenvol Blu wilde kruidenmix
3 takjes helichrysum (blu currykruid)
300 ml groentebouillon
2 el crème fraîche of room (naar keuze)
wat boter om in te bakken
1 ui
1 teentje knoflook
zout en peper
nootmuskaat
pijnboompitjes
Onze Blu wilde en keukenkruiden zijn bijzonder gezond omdat ze veel vitamines en micronutriënten bevatten.
Blu wilde kruiden: calcium, ijzer, vitamine C, magnesium en provitamine A (caroteen).
Blu keukenkruiden: vitamine B1, B2, B6, vitamine C, E en K, provitamine A (caroteen).