Biologischekruidenplanten.nl

Veelgestelde vragen

Alles over Blu planten, verticale tuinen en biologische producten

 • Zijn jullie planten van Blu echt biologisch?

  Ja! Al meer dan 17 jaar worden alle Blu-planten gekweekt volgens de principes van biologische gewasbescherming. Met de in 2015 uitgevoerde Bioland-certificering is Blu nu ook officieel een biologische kwekerij. Onze plantaardige productie is duurzaam en milieuvriendelijk. We gebruiken natuurlijke tegenstanders om ongedierte te bestrijden. Dit principe kennen we uit de natuur. Elk dier heeft een natuurlijke vijand. We vangen het regenwater van de daken van de kassen op en gebruiken het voor irrigatie. Met onze potgrond reduceren we het veengehalte tot een minimum en mengen we gecomposteerde houtvezels door de grond. Het materiaal is afkomstig uit regionale bossen. Voor de bemesting van de planten worden alleen organische meststoffen en geen minerale meststoffen gebruikt. Onze kruiden, waarvan sommige zeer ongebruikelijk zijn, zijn door de eeuwen heen op natuurlijke wijze geëvolueerd. Planten vormen vaak bijzondere geurstoffen om insecten en bestuivers aan te trekken. Onze Blu-planten zijn op natuurlijke wijze ontwikkeld, zonder de hulp van genetische manipulatie of iets dergelijks.

  Want bij ons: "Als het Blu is, kun je het eten." - en zonder aarzeling.

 • Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

  Wij versturen alleen op maandag, dinsdag en woensdag onze producten!
  De reden hiervoor is, dat door Corona de bezorgtijd soms iets langer kan duren dan: ‘vandaag besteld, is morgen bezorgd’. Omdat het om levende planten gaat, willen wij hierdoor voorkomen dat een order het hele weekend op het sorteercentrum staat te wachten voor aflevering.
  Bestel je op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag dan gaat jouw bestelling mee met de verzending van maandag. Bestel je op maandag dan wordt het op dinsdag verzonden.
  Heb je gekozen voor afhalen in de Heesch of ‘s-Hertogenbosch? Neem even contact met ons op, zodat we je bestelling klaar kunnen zetten om af te halen.

 • Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

  Jazeker. Jouw webshop bestelling kan in ’s-Hertogenbosch opgehaald worden. Tevens is het mogelijk om jouw kruidenplanten vrijdagochtend op de biologische markt in Den Bosch op te halen bij onze kraam. Het kan echter voorkomen dat niet alle bestelde producten op voorraad zijn. In dat geval kan het iets langer duren voordat je bestelling compleet is en klaar staat om opgehaald te worden. Uiteraard zullen wij hierover contact met je opnemen.

 • Welke verzendkosten worden gerekend als ik mijn bestelling ophaal in ’s-Hertogenbosch?

  Geen! Bij afhalen en een minimale besteding van € 50,- krijgt u van ons een kruidenplantje gratis uit het keuken- en tuinkruiden assortiment.

 • Ik heb een vraag over een plant

  Wil je weten welke biologische kruidenplant je het beste kunt aanschaffen of zoek je een specifieke plant, dan email ons even.
  Heb je vragen over de verzorging van een plant, kijk dan even op de beschrijving van de desbetreffende plant, daar staat de algemene informatie bij. Voor andere vragen kun je ons een email sturen. En bellen mag natuurlijk ook!

 • Moet ik mijn plantjes extra mest geven?

  Nee. Als je onze biologische potgrond gebruikt, hoef je de eerste 3 maanden geen extra mest toe te voegen. Daarna raden wij aan de kruidenplanten bij te mesten met onze BKP puur organische meststof.

 • Help, ik heb slakken in mijn kruidentuin.

  Geef de slakken eens ongelijk. Jij kweekt puur biologisch je kruiden, fruit en groenten. Wij gebruiken geen slakkenschrikdraad. Check regelmatig op slakken en zet ze ergens weer uit in je tuin of in de natuur. Zorg er in ieder geval voor dat je salie, tijm of knoflook hebt staan, daar hebben de slakken een hekel aan.
  Je kunt ook een barrière bouwen van koffiedik en eierschalen.

 • Hoe geef je je planten water?

  Het belangrijkste om te onthouden is dat kruiden graag zelf water pakken. Giet dus geen water op de aarde, maar maak een waterreservoir, zodat de wortels zelf het water kunnen opnemen. Gaat dit niet, dan geef je aan de onderkant van het blad water. Nooit van bovenaf!