Spaghetti met zalm in rozemarijn citroen en chili olie

Bereiding Spaghetti met zalm in rozemarijn-citroen-chili olie
Kook de spaghetti in gezouten water al dente. Snijd de zalm in kleine stukjes. Was de tomaten en halveer ze, was ook de rucola en pluk deze in kleine stukjes. Snijd de knoflook in fijne plakjes, verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en hak deze fijn. Pers de biologische citroen en rasp een beetje van de schil. Haal de verse rozemarijnnaalden van de tak
Verhit de olie in een koekenpan en doe de zalm, knoflook, chilipeper, tomaten en rozemarijn erbij en laat dit voor ongeveer 8 minuten sudderen. Roer zachtjes door. Voeg als laatste het citroensap en de rasp toe. Zout en peper naar smaak.
Roer de uitgelekte pasta door het zalmmengsel en garneer met verse rucola. Klein beetje geraspte Parmezaanse kaas eroverheen. Eet smakelijk!
Ingredienten
500 gram spaghetti
250 g verse zalm
400 g blu-snacktomaten of blu-kerstomaten
100 g blu-rucola
2 Blu-teentjes knoflook
1 biologische citroen
1 Blu-chilipeper (blu vurig kusje of blu druppelchili)
3 takjes verse Blu-rozemarijn
Zout en zwarte peper uit de molen
Parmezaanse kaas
De ideale combinatie van vitamine C uit citroen, rozemarijnolie, de essentiële olie capsaïcine uit chili en omega-3-zuren uit zalm maken dit gerecht tot een licht en gezond zomers genot.