Biologischekruidenplanten.nl

Savooiekoolstoofpot met vers currykruid en koriander

Savooiekoolstoofpot met Currykruid en koriander

Bereiding Savooiekoolstoofpot met vers currykruid en koriander

 

Snijd de koolbladeren los, was ze en kook ze beetgaar in een beetje gezouten water. Snijd ondertussen de chilipeper, knoflook, uien en champignons in stukjes. Zodra de kool beetgaar is, afspoelen met koud water en in reepjes snijden. Bak vervolgens de overige ingrediënten met de takjes currykruid in hete olie en voeg de bouillon en kokosmelk toe, voeg dan pas de kool toe en breng op smaak met zout en peper en laat alles 15 – 20 minuten sudderen.

 

Voeg als laatste de citroenrasp toe samen met het citroensap en de kikkererwten. Verwijder de takjes currykruid. Garneer met verse korianderblaadjes en een toefje crème fraiche.

 

Ingrediënten

 

Voor 4 personen

1 savooiekool ca. 500 g

2 uien

1 teentje knoflook

1 rode Blu chilipeper

250 gram champignons

2-3 takjes van de blu curryplant

1 theelepel kurkuma (voor de felgele kleur)

1 klein blikje kokosmelk

½ liter biologische groentebouillon

1 klein blikje kikkererwten

Wat citroensap + zeste van Blu-kaffir limoen