Biologischekruidenplanten.nl

Salie-paddestoelen pasta-pannetje

Salie-paddestoelenpastapannetje

Bereiding Salie-paddestoelen pasta-pannetje

 

Snipper de sjalotten en knoflook en hak beide fijn. Maak de verse paddestoelen schoon met een groenteborstel en snijd ze in stukken. Kook intussen de pasta al dente.

Doe een klontje boter in de pan en laat eerst de sjalotten en knoflook op laag vuur sudderen tot ze glazig zijn. Was intussen de salie en peterselie en pluk enkele blaadjes in kleine stukjes. Doe de paddestoelen in de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak alles ongeveer 5-7 minuten in de pan – voeg de salie pas aan het einde toe.

Doe de uitgelekte lintnoedels in de pan, meng meerdere keren op laag vuur en verfijn met een beetje peterselie. Als je wilt, kun je het afmaken met platte peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

 

Ingrediënten

1 pakje Papardelle

500 g verse paddestoelen (cantharellen, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen)

2 sjalotten

1 teentje knoflook

5 takjes verse Blu-salie

boter

zout

Zwarte peper, versgemalen

 

In de thuislanden Italië en Griekenland is salie een onmisbaar onderdeel van de keuken. Geen wonder, want salie ruikt niet alleen heerlijk, maar tovert ook een culinair hoogtepunt met zijn essentiële oliën en de vitamines en bitterstoffen die het bevat.