Biologischekruidenplanten.nl

Ricotta-kruidenrol in een bladerdeegjasje

Ricotta kruidenrol

Bereiding Ricotta-kruidenrol in een bladerdeegjasje

 

Was en hak de kruiden en meng met de ricotta, eieren en griesmeel. Roer de geroosterde pijnboompitten erdoor en breng het ricottamengsel op smaak. Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de 2 bladerdeegplakjes op het bakpapier, maak er een rechthoek van en verdeel de ricottamassa als een “worst” over de lange zijde van het deeg. Vouw het deeg over de vulling en vouw de uiteinden eronder. Bestrijk de rol met de gesmolten boter, bestrooi met de amandelen en bak ongeveer 35 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de sjalot zeer fijn, meng met de azijn, suiker en mosterd en meng met de olijfolie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.

Haal de ricottarol uit de oven, laat even rusten en snij dan in plakjes. Verdeel over borden, besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met enkele lente-uitjes.

 

Ingrediënten

 

Voor een rol van ongeveer 20 cm

120 g Blu rucola

20 g Blu-bladpeterselie

20 g Blu-bieslook

400 gram ricotta

4 eieren

30 g zacht tarwegriesmeel

50 g geroosterde pijnboompitten

Zout, peper uit de molen

2 bladerdeegplakjes

30 g gesmolten boter

gemalen amandelschaafsel

1 sjalot

3 eetlepels witte wijnazijn

1 tl suiker

2 tl mosterd

50 ml olijfolie