Biologischekruidenplanten.nl

Pesto van Oesterblad

Pesto van Oesterblad

De sierlijke oesterplant met zijn lichtgroene bladeren en delicate blauwe bloemen is bijna onopvallend. Desalniettemin is het vol van smaak omdat de sappige bladeren een geweldig zeevruchtenaroma hebben, vergelijkbaar met oesters of ansjovis.

Bereiding Pesto van Oesterblad

Pureer de blaadjes van het oesterblad, het knoflookgras, de amandelen en Parmezaanse kaas in een blender. Voeg 100 ml olijfolie toe. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Roer nogmaals goed door. Smaakt erg lekker bij crostini of pasta met vis. Gevuld in een afsluitbare pot en afgedekt met een beetje olie is de pesto enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten Pesto van Oesterblad voor 2-4 personen

1 handvol blaadjes van het blu oesterblad

30 g geroosterde amandelen

30g Parmezaanse kaas

3 stengels blu knoflookgras

100 ml olijfolie

zout

peper

citroensap