Peren-mosterd met verse citroenmelisse

Peren-mosterd met verse citroenmelisse
Deze peren-mosterd past perfect bij stevige kaas, wit vlees of vis! Schil de peren en sjalotten, snijd alles fijn en laat 20 minuten sudderen met water. Pureer vervolgens alles tot een gladde massa en voeg de geleisuiker, appelciderazijn en geel en bruin mosterdpoeder toe. Kruid goed met peper en zout. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen – roer dan de fijngehakte citroenmelisse erdoor en breng ten slotte opnieuw op smaak met kruiden.
Ingrediënten
2 grote rijpe peren
2 sjalotten
100 ml water
2 theelepels verse blu citroenmelisse
3-4 eetlepels geleisuiker
3-4 eetlepels appelciderazijn (naar smaak)
3 eetlepels geel en 3 eetlepels bruin mosterdpoeder
peper
zout
Citroenmelisse bevat rozemarijnzuur, cafeïnezuur en een vleugje etherische olie. De bitterstoffen glycosine, saponine en thymol maken citroenmelisse zo verteerbaar. Het vitamine C-gehalte is erg hoog, daarom helpt citroenmelisse in de winter tegen infecties.