Biologischekruidenplanten.nl

Over ons

Hoe leuk is het, als je 2 verschillende karakters mengt met 2 verschillende beroepen, met 2 neuzen dezelfde kant op, met liefde voor koken met bijzondere kruiden, met tuinieren en heel veel ideeën , gooi dat in een blender….!

Dat hebben wij gedaan! Wij genieten, proeven en kijken positief naar het leven. Wij doen de dingen waar wij HAPPY van worden!

Mijn naam is Marcel, geboren in het groen en met groene vingers.
Ik ben opgegroeid in De Kwakel, midden in het Groene Hart in de regio Aalsmeer.

Mijn passie voor duurzaam tuinieren is ontstaan vanuit mijn opvoeding en omgeving. Veel familieleden had een kwekerij of affiniteit met tuinieren. Van jongs af aan ging ik dagelijks met mijn vader de tuin in. Wij hadden een mooie tuin met een biologische kas. Hier heb ik alle kneepjes van het vak leren kennen.

Het tuinieren is dus met de paplepel ingegeven. De meest natuurlijke manier om je eigen tuin bij te houden: duurzaam, op basis van biologische componenten en met het meest (h)eerlijke resultaat.

Mijn naam is Sabine, geboren in ‘s-Hertogenbosch en opgegroeid in Rosmalen, met duitse/oostenrijkse roots. Ik kook al van jongs af aan, dat is mij met de paplepel ingegeven.

Mijn passie voor koken is al jong ontstaan vanuit mijn eigen achtergrond. Veel familieleden zitten nog steeds  in de horeca in Oostenrijk. Mijn liefde voor het opkweken van bijzondere biologische kruiden (ook voor de Horeca in Den Bosch) is ontstaan toen ik voor het eerst een oesterblaadje proefde. Ik had meteen zo iets van: dat plantje wil ik ook!

Ik kook met veel liefde en gezond verstand. Eten is voedsel voor het lichaam en voor de geest, dus koken met kruiden is niet alleen lekker en verrassend, maar het moet ook gezond én (h)eerlijk zijn!

 

WIJ PRODUCEREN BIOLOGISCH

 

Al meer dan 17 jaar worden alle Blu-planten gekweekt volgens de principes van biologische gewasbescherming. Met de in 2015 uitgevoerde Bioland-certificering is Blu nu ook officieel een biologische kwekerij. Onze plantaardige productie is duurzaam en milieuvriendelijk. We gebruiken natuurlijke tegenstanders om ongedierte te bestrijden. Dit principe kennen we uit de natuur. Elk dier heeft een natuurlijke vijand. We vangen het regenwater van de daken van de kassen op en gebruiken het voor irrigatie. Met onze potgrond reduceren we het veengehalte tot een minimum en mengen we gecomposteerde houtvezels door de grond. Het materiaal is afkomstig uit regionale bossen. Voor de bemesting van de planten worden alleen organische meststoffen en geen minerale meststoffen gebruikt. Onze kruiden, waarvan sommige zeer ongebruikelijk zijn, zijn door de eeuwen heen op natuurlijke wijze geëvolueerd. Planten vormen vaak bijzondere geurstoffen om insecten en bestuivers aan te trekken. Onze Blu-planten zijn op natuurlijke wijze ontwikkeld, zonder de hulp van genetische manipulatie of iets dergelijks.

Want bij ons: “Als het Blu is, kun je het eten.” – en zonder aarzeling.