Biologischekruidenplanten.nl

Sinaasappeltijm-honing met lavendelbloemen

Sinaasappeltijm honing met lavendelbloemen

Sinaasappeltijm-honing met lavendelbloemen

 

Was de verse sinaasappeltijm, laat uitlekken en hak fijn. Verwarm vervolgens de imkershoning heel erg voorzichtig. Let op: de honing mag niet warmer worden dan 40 graden, anders verliest de honing zijn werkende stoffen. Zodra de honing vloeibaar genoeg is, voeg je de sinaasappeltijm en lavendelbloemen* toe en roer je alles voorzichtig door. Deksel op de pan en laat deze vervolgens twee dagen rusten.

De sinaasappel-tijm-honing kan nu door een zeef of passeerdoek worden geperst en in een glas worden gegoten. Bijzonder lekker op verse, warme broodjes of in een vers gezet kopje thee.

* Alleen echte eetbare biologische lavendelbloemen (Lavandula angustifolia) mogen worden gebruikt voor de productie van honing!

Tip:

De zoete honing is bijzonder geschikt tegen hoesten bij kinderen omdat de etherische oliën van tijm en de verzachtende ingrediënten van honing het slijm in de luchtwegen oplossen.

 

Ingrediënten voor 1 glas honing

200 g Blu-lavendelbloemen (Lavandula angustifolia)

Een glaasje imkershoning (zo smakeloos mogelijk)

5 takjes Blu-sinaasappeltijm