Biologischekruidenplanten.nl

Mini hamburger

Mini-hamburger

Bereiding mini hamburger broodjes

 

Meng het vlees met het ei en de paneermeel tot een kneedbare massa. Voeg peper, zout en verse kruiden toe. Vorm er 12 kleine gehaktballetjes van. Verhit koolzaadolie in een pan en bak de gehaktballetjes in 4 – 5 minuten aan elke kant goudbruin.

Snij de kaas in 4 vierkanten en leg ze na het keren op de gehaktballetjes zodat ze smelten. Scheur de sla in kleinere stukjes en snijd de tomaten in plakjes.

Rooster de sesambroodjes, snij door en beleg ze tot mini hamburgers met sla, gehaktballen, kruidenmosterd, bladmosterd en tomaten. Zet vast met kleine bamboeprikkertjes als je wilt.

Werkt ook met Blu-pepers, blu basilicum,blu knoflookgras, blu wasabi-rucola, blu gyroskruiden en blu platte peterselie.

 

Tip: Voor wie liever geen vlees eet: De gehaktbal kan ook vervangen worden door schapenkaas of tofu.

 

Ingrediënten voor 12 mini hamburgerbroodjes

500 g rundergehakt

1 ei

paneermeel, indien nodig

Zout peper

verse kruiden zoals blu mexicaanse oregano

of blu peterselie

3 el koolzaadolie

3 sneetjes Emmentaler kaas

4 blaadjes blu botersla of blu bonte pluksla

6 tomaten, bijv. Blu mini Tom

12 kleine sesambroodjes

4 – 5 el kruidenmosterd

6 blaadjes Blu-bladmosterd