Biologischekruidenplanten.nl

Mediterrane kruiden-aardappelen uit de pan

MEDITERRANE KRUIDEN-AARDAPPELEN UIT DE PAN

Mediterrane kruiden-aardappelen uit de pan

 

Kook de aardappelen met laurierblaadjes, zout en peperkorrels 12-15 minuten.

Daarna goed laten uitlekken. Halveer de knoflookteentjes en fruit ze kort aan in olijfolie. Voeg de aardappelen toe en roerbak tot ze knapperig zijn. Breng alles op smaak met versgemalen peper, een beetje zeezout en een paar naalden Blu-citroen-tijm (vooraf even afwassen en droogdeppen). Bijzonder lekker bij witvis, zeevruchten, wit gevogelte of mediterrane ovengroenten.

 

Ingrediënten

1 kg kleine, nieuwe aardappelen

2 blaadjes Blu-laurierblaadjes

3 teentjes knoflook

4 el olijfolie of koolzaadolie

1 el vers geplukte blu tijm blaadjes

1 el peperkorrels

zeezout

 

De essentiële oliën van de echte kruidenlaurier helpen de spijsvertering te verbeteren en kunnen maagkrampen tegengaan.