Biologischekruidenplanten.nl

Luchtige kwark met verse aardbeien en munt

Luchtige kwark met verse aardbeien en munt

Luchtige kwark met verse aardbeien en munt

 

Klop de room met vanillesuiker stijf en roer de roomkwark erdoor. Voeg citroensap toe. Was de aardbeien en halveer ze. Snijdt de munt in fijne reepjes en houd een paar muntblaadjes apart voor decoratie.

Spatel de gehalveerde aardbeien (eventueel ook in suiker) met de muntreepjes voorzichtig door het kwarkroommengsel en verdeel over kleine kommetjes of glaasjes. Serveer gegarneerd met de resterende muntblaadjes.

Aardbeienmunt is vooral populair bij kinderen. Het is bijna vrij van menthol, maar ruikt bijzonder aromatisch en is ook een genot als koude zomerthee.

 

Ingrediënten voor 4 personen

500 g roomkwark

500 g zoete lokale aardbeien of de blu toscaanse aardbeien

1 kopje ongezoete slagroom

1 pakje biologische vanillesuiker

3 – 4 eetlepels fijne suiker, naar smaak (voor de aardbeien)

½ biologische citroen

1 handvol verse Blu aardbeienmunt