Biologischekruidenplanten.nl

Lavendelkoekjes

Lavendelkoekjes

Bereiding lavendelkoekjes

Doe de boter of margarine in een kom en mix met een handmixer tot een luchtig geheel. Voeg de suiker, vanillesuiker en het ei toe en mix op hoge snelheid tot alles goed gemengd is.

 

Verlaag tot het laagste niveau en voeg geleidelijk de bloem met de lavendelbloemen en de lavendelsuiker toe. Kneed alles tot een soepel deeg. Zet het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast en rol het vervolgens uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer 4 – 5 mm. Nu kun je de koekjes uitsteken. Leg de koekjes op een koude bakplaat en laat ze ongeveer 10 – 12 minuten bakken op 150 °C hete luchtoven of 175 °C boven- en onderwarmte (voorverwarmd) op het middelste rooster. Laat de koekjes daarna afkoelen op de bakplaat.

 

Ingrediënten voor ongeveer 50 koekjes

125 g boter of margarine

50 gram suiker

1 pak vanillesuiker

1 ei

250 g bloem

1 snufje zout

2-3 el cacao

2 tl lavendelbloemen

of lavendelsuiker