Kruidenterrine

Kruidenterrine
Snij sjalotten, komkommer en kruiden fijn en pureer alle ingrediënten. Meng dit met de roomyoghurt en natuurlijke roomkaas. Los de gelatine op in de pan met een beetje water. Roer een kleine hoeveelheid van het kruiden-yoghurtmengsel door de gelatine en voeg dan langzaam de rest toe.
Breng ten slotte op smaak met citroensap en -rasp, evenals peper, zout en paprikapoeder.
Bekleed nu een broodvorm met huishoudfolie en giet het mengsel voorzichtig er in. Een nachtje koud wegzetten en de volgende dag vers genieten!
Culinaire tip:
Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg deze toe in het midden van het yoghurtmengsel. Dan een nachtje koud wegzetten. De volgende dag voorzichtig omdraaien en in plakjes snijden om te serveren. Dit kan uiteraard ook met rivierkreeftjes of garnalen.
Ingrediënten
400-500 g kwark
2-3 sjalotten
1 klein bakje gemengde blu-keukenkruiden of blu wildkruidenmix
zout
peper
paprika
Daarnaast:
8 blaadjes gelatine
Sap van een halve Blu-citroen
Rasp van een citroenschil