Biologischekruidenplanten.nl

Kruidenterrine

Kruidenterrine

 

Kruidenterrine

 

Snij sjalotten, komkommer en kruiden fijn en pureer alle ingrediënten. Meng dit met de roomyoghurt en natuurlijke roomkaas. Los de gelatine op in de pan met een beetje water. Roer een kleine hoeveelheid van het kruiden-yoghurtmengsel door de gelatine en voeg dan langzaam de rest toe.

Breng ten slotte op smaak met citroensap en -rasp, evenals peper, zout en paprikapoeder.

Bekleed nu een broodvorm met huishoudfolie en giet het mengsel voorzichtig er in. Een nachtje koud wegzetten en de volgende dag vers genieten!

 

Culinaire tip:

Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg deze toe in het midden van het yoghurtmengsel. Dan een nachtje koud wegzetten. De volgende dag voorzichtig omdraaien en in plakjes snijden om te serveren. Dit kan uiteraard ook met rivierkreeftjes of garnalen.

 

Ingrediënten 

400-500 g kwark

2-3 sjalotten

½ blu komkommer

1 klein bakje gemengde blu-keukenkruiden of blu wildkruidenmix

zout

peper

paprika

 

Daarnaast:

8 blaadjes gelatine

Sap van een halve Blu-citroen

Rasp van een citroenschil