Rozemarijn jelly

Bereiding Rozemarijn Jelly
Was de rozemarijn af, pluk hem en laat de geplukte naalden even in koud water weken. Breng vervolgens deze naalden aan de kook en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Was en pers intussen de citroenen uit. Zeef na de 15 minuten het rozemarijnbrouwsel door een zeef en roer er het citroensap en de geleisuiker door. Verwarm nu langzaam de rozemarijnsuikeroplossing en kook deze maximaal 7 minuten. Ondertussen kun je een geleitest doen, als het brouwsel gelei-achtig is, vult je het in potten en sluit je het goed af. Om een vacuüm te creëren dienen de potten direct daarna 1-2 minuten ondersteboven te worden gedraaid.
De gelei smaakt bijzonder goed bij pittige kaas, lamsgerechten of bij een zoet winterontbijt.
Ingrediënten
45 g Blu-rozemarijn (zeer mals, jonge scheuten)
1 liter water
2 citroenen
500 g geleisuiker (3: 1)