Biologischekruidenplanten.nl

Focaccia met wasabi rucola, tomaten en pecorino

Focaccia met wasabi rucola

Bereiding focaccia met wasabi rucola, tomaten en pecorino

 

Meng voor het deeg de gist met 150 ml lauw water. Meng de bloem met het zout, doe in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistwater en de olie erbij en kneed tot een glad deeg.

Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak ca. 10 minuten krachtig door. Daarna afdekken en op een warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen. Verwarm ondertussen de oven.

Snijd de tomaten in dunne plakjes, was de wasabi-rucola, hak de olijven grof en rasp de pecorino grof.

Verdeel het deeg in gelijke porties en rol elke portie uit tot een rechthoek. Leg op ingevette bakplaat en bak 3-4 minuten. Draai om, leg de tomaten erop, bestrooi met de pecorino en sluit de oven. Bak opnieuw 3-4 minuten tot de kaas is gesmolten. Haal de focaccia uit de oven/grill, bestrooi met rucola, olijven en verkruimelde feta, besprenkel met olijfolie, zout en peper en serveer.

Tip: Doe een beetje Blu Tijm, Blu Rosemarijn, Blu Salie of Blu knoflookgras door het beslag.

 

Ingrediënten voor 4 personen

Voor het deeg:

1/2 blokje verse gist

300 gram bloem

1 tl zout

30 ml olijfolie

een beetje bloem

 

Voor het beleggen:

250 g Blu zoete tomaten of blue tomaten Tom

2 handenvol blu wasabi rucola

80 g ontpitte zwarte olijven

120g Pecorino

120 g feta

olijfolie

peper