Biologischekruidenplanten.nl

Focaccia met kaffir limoen en wasabi rucola

Focaccia brood recept

Bereiding Focaccia met kaffir limoen en wasabi rucola

 

Snijd een paar kaffir limoenblaadjes in flinterdunne reepjes. Voeg vervolgens een handvol wasabi-rucola toe en eventueel wat citroenpeper, ontpit en fijngehakt. Maar pas op, het is erg pittig! Meng alles door elkaar en zet apart. Meng nu de bloem met 2 theelepels zout en doe in een kom. Meng de verse gist met 300 ml lauw water en de suiker tot deze is opgelost. Roer het gistmengsel met de deeghaak van een handmixer door de bloem. Roer tegelijkertijd de kruiden en chili erdoor. Voeg olie toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed het deeg met de handen stevig door op een met bloem bestoven werkvlak, vorm een ​​bal en laat afgedekt in een kom op een warme plaats ongeveer 60 minuten staan ​​tot het volume verdubbeld is.

 

Kneed vervolgens het deeg opnieuw en vorm 8 – 12 platte deegkoeken op een met bloem bestoven werkvlak en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je vingers inkepingen in het oppervlak. Dek af met een handdoek en laat nog 30 minuten rijzen. Bak vervolgens 20 minuten in een heteluchtoven op 200 graden (convectie 180 graden) op de onderste richel. Daarna bestrijken met olijfolie, bestrooien met een beetje grof zeezout en nog 5 minuten goudbruin bakken. Laat afkoelen op een rooster.

 

TIP: De focaccia kan ook worden gegarneerd met bv tomaten, uien, knoflookgras, wasabi-rucola of vele andere Blu-kruiden voor of na het bakken.

 

Ingrediënten voor 8-12 focaccia

25 gram verse gist

300 ml lauw water

50 ml olijfolie

1 tl suiker

2 tl zout

500 gram tarwebloem

olijfolie en grof zeezout

Blu Kruiden: Citroen Chili, Kaffir Limoen en Wasabi Rucola