Biologischekruidenplanten.nl

Daslook: super lekker en zo gezond

Daslook

Daslook: super lekker en zo gezond

 

Wilde knoflook ruikt niet alleen intens, het smaakt ook heerlijk aromatisch naar knoflook. Hij houdt van schaduwrijke, vochtige, humusrijke standplaatsen. Het is het beste om hem onder bomen of struiken te planten. Zet je een paar planten op deze plek, dan heb je jarenlang een heerlijk geurend “wild knoflooktapijt” waar je tussen maart en mei het beste van kunt oogsten. De bladeren zijn nog bijzonder mals en aromatisch. De daslook krijgt mooie bloemen, hebben een fantastisch aroma en smaken heel erg lekker, een ware delicatesse. De bloemknoppen zijn ook heerlijk als ze in een pan worden gebakken.

 

Wilde knoflook is super veelzijdig in de bereiding ervan. Het smaakt erg lekker op gegrilde feta samen met cherrytomaatjes en lente-ui. Snijd eenvoudig een paar blaadjes daslook in grove reepjes en de lente-ui in ringen. Verdeel de feta erover samen met de tomaten, wat olijfolie, peper en verse Blu-citroentijm. Wikkel het geheel in aluminiumfolie en leg het 10 minuten op de grill. Lekker!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

feta

3 blaadjes daslook

6 cherrytomaatjes

2 stengels lente-ui

3 takjes tijm

peper

olijfolie