Biologischekruidenplanten.nl

Citroen rozemarijn chili olie

Rozemarijn-citroen-chili olie

Bereiding van de citroen rozemarijn chili olie

 

Deze pittige, hete kruidenolie is ideaal voor het marineren van vlees en vis, in een salade of als dip met vers stokbrood. Doe de kruiden en specerijen  in 500 ml olijfolie. Belangrijk: blijf een beetje schudden zodat het fijne aroma zich beter ontwikkelt. Laat dit een weekje trekken om er heerlijk van te genieten!

Houdbaarheid: minimaal 6 – 8 weken

Ingrediënten

500 ml olijfolie

min. 3 takjes verse Blu-rozemarijn

rasp van de schil van 1 biologische citroen

3 blaadjes van de blu kaffir limoen

3 blu vurige kusjes-plant gehalveerd

Extra toevoeging: Rode peperkorrels

De combinatie van hoogwaardige vitamine C, gezonde rozemarijnolie en essentiële oliën is een ideale samenstelling voor deze verfijnde kruidenolie. Vooral de chili levert een grote bijdrage aan de verteerbaarheid dankzij de vitamines A, C, kalium en magnesium die het bevat.