Biologischekruidenplanten.nl

Chocolade Chili koekjes

chocolade-chili-koekjes recept

Bereiding chocolade Chili koekjes

 

Doe de boter of margarine in een kom en mix met een handmixer tot een luchtig geheel. Voeg de suiker, vanillesuiker en het ei toe en mix op hoge snelheid tot alles goed gemengd is.

Zet op de laagste stand en voeg geleidelijk de bloem met de chilivlokken en de cacao toe. Kneed alles tot een soepel deeg. Leg het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast en rol het vervolgens uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer 4 – 5 mm. Nu kun je de koekjes uitsteken. Leg de koekjes op een koude bakplaat en laat ze ongeveer 10 – 12 minuten bakken op 150 °C heteluchtoven of 175 °C boven- en onderwarmte (voorverwarmd) op het middelste rooster. Laat de koekjes daarna afkoelen op de bakplaat.

 

Ingrediënten

125 g boter of margarine

50 gram suiker

1 pak vanillesuiker

1 ei

250 g bloem

1 snufje zout

2-3 el cacao

½ theelepel fijngemalen chilivlokken, bv druppel-chili of het Vurig kusje