Bieten-appelsalade met verse munt

Bereiding rode bieten-appelsalade met verse munt
Schil de verse rode bieten en kook deze ongeveer 15 minuten in lichtgezouten water. Maar je kunt ook voorgekookte, vacuümverpakte rode biet gebruiken. Schil de appels en snij deze in smalle, korte staafjes. Doe hetzelfde met de rode biet. Was de bleekselderij en rasp hem in dunne plakjes. Besprenkel alles met een beetje citroensap en meng het goed doorelkaar.
Meng de witte wijnazijn, koolzaadolie, zout en peper en laat dit 20 minuten staan. Hak de verse muntblaadjes grof en verdeel ze samen met de dressing over de salade. Meng goed en serveer.
Extra: Verkruimelde feta of in knoflook gebakken garnalen zijn er ook heerlijk bij.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g verse of voorgekookte rode bieten
2 stevige zoetzure appels
1 stengel bleekselderij
4 – 5 el witte wijnazijn
4 el koolzaadolie
1 citroen
zout en peper
veel verse munt, bijvoorbeeld blu Marokkaanse munt of blu aardbeienmunt
Vers geplukte munt met zijn mentholgehalte is weldadig voor hoofd en maag!