Biologischekruidenplanten.nl

Appel-tijm-aardappelsoep

Aardappel-tijm-appelsoep

Bereiding Appel-tijm-aardappelsoep

Schil en snijd de appels, sjalotten en aardappels in blokjes. Bak alles te samen in een grote pan met koolzaad- of zonnebloemolie, blus vervolgens af met een beetje water en breng het kort aan de kook. Giet de groentebouillon erbij en laat alles ongeveer 20 minuten sudderen.

Spoel intussen de tijm af, pluk een paar takjes eraf, hak deze fijn en voeg toe aan de bouillon. Pureer alles fijn tot er een romige massa is ontstaan. Roer nu de crème fraichche erdoor, voeg zout en peper toe en serveer de de soep met je favoriete topping(s).

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 grote zure appels (bijv. Boskop)

2-4 sjalotten

600 gram aardappelen

700 ml BIO groentebouillon

1 klein kopje crème fraîche

zout

Kleurrijke peper uit de molen

vers geplukte blu-tijm

toppings:

geroosterde zonnebloempitten

croutons

vers gebakken spekblokjes

garnalen gebakken in chili-olie met knoflook