Biologischekruidenplanten.nl

Frisse kruidendip

Frisse kruidendip

Bereiding frisse kruidendip

 

Voor dit recept is persoonlijke smaak vereist, want bijna alle Blu-kruiden zijn geschikt voor onze heerlijke kruidendip. Bijvoorbeeld onze Blu wilde kruidenmix of Blu keukenkruiden zoals Blu peterselie, Blu dille, Blu tuinkers of Blu bieslook.

 

Het is ook makkelijk te bereiden: meng de kwark, komkommer, sinaasappelsap en kruiden door elkaar en breng op smaak met knoflook, citroensap, peper, zout en een snufje poedersuiker. Lekker bij een salade, op vers witbrood of bij de barbecue. Ook heerlijk te combineren met de terrine van verse kruiden.

 

Tip:

De dip is vooral heerlijk met onze eetbare bloesems, bijvoorbeeld Blu Peruaanse salie, Blu ananassalie of Blu wilde knoflookbloesems.

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 350 gram

verse Blu kruiden naar keuze, bv blu wilde kruidenmix

300 gram kwark

gezouten komkommer (geschaafd of sliertjes)

knoflook

sap van een sinaasappel

verse peperkorrels

zout

snufje poedersuiker

 

Onze Blu-wild- en keukenkruiden zijn bijzonder gezond omdat ze veel vitamines en micronutriënten bevatten.

Blu wilde kruiden: calcium, ijzer, vitamine C, magnesium en provitamine A (caroteen).

Blu keukenkruiden: vitamine B1, B2, B6, vitamine C, E en K, provitamine A (caroteen).